Ні амністія, ні помилування: у Зеленського відповіли, що готують для бойовиків та українців в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Ні амністія, ні помилування: у Зеленського відповіли, що готують для бойовиків та українців в ОРДЛО

Ні амністія, ні помилування: у Зеленського відповіли, що готують для бойовиків та українців в ОРДЛО

Українська влада не планує амністіювати чи помилувати бойовиків так званих "ЛДНР", які воювали проти ЗСУ, чи топ-представників "адміністрацій". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами Антона Кориневича - представника президента в АР Крим, амністія загалом не можлива для осіб, відповідальних за військові злочини, злочини проти людяності.

"Питання амністії важливе, і так чи інакше воно постане, але ми в робочій групі розуміємо, що ми про амністію не можемо говорити, коли ми говоримо про вчинення воєнних злочинів, злочинів проти людяності, коли ми говоримо про інші серйозні порушення прав людини. Ні амністія, ні помилування, ні інші процедури в таких випадках застосовуватись не можуть", - поставив він крапку.

Питання про вимушену співпрацю місцевих жителів з окупантами посадовець назвав більш комплексним. Ці люди можуть не мати одного відношення до "влади" чи озброєних угрупувань.

"Вочевидь, питання про їхню відповідальність ми ставити не можемо і не будемо, а є люди, які очолюють якісь "органи", які вчиняли діяльність на шкоду територіальній цілісності та суверенітету України. Це вже інше питання", - підкреслив Кориневич.

Наразі остаточно також вирішено питання про злочинців, які у 2014 році ділом підтримали вторгнення РФ на Донбас та сепаратистський рух.

Як повідомляв ONLINE.UA, спостерігачі зафіксували присутність важкої зброї агресора неподалік від окупованого Луганська. Зокрема, помічені РСЗВ "Град".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?