Нідерланди готові у наступному році надати Україні 2,5 млрд євро фінансової підтримки
Категорія
Політика
Дата публікації

Нідерланди готові у наступному році надати Україні 2,5 млрд євро фінансової підтримки

Нідерланди готові у наступному році надати Україні 2,5 млрд євро фінансової підтримки
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський за результатами телефонної розмови із керівником уряду Нідерландів Марком Рютте заявив про готовність надати Україні у наступному році 2,5 млрд євро фінансової допомоги.

Джерело: Telegram-канал президента України

Що відомо про фінансову допомогу Україні від Нідерландів та інших країн ЄС 

Провів важливу розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Подякував за рішення виділити 2,5 мільярда євро на допомогу Україні в боротьбі з агресором. Цінуємо підтримку Нідерландів! І далі працюємо разом над зміцненням обороноздатності, енергетичної стійкості, відновленням критичної інфраструктури, - повідомив Зеленський.

На своїй сторінці у Twitter Рютте зазначив, що його країна надаватиме Україні військову, гуманітарну й дипломатичну допомогу до тих пір, доки Росія продовжуватиме війну проти нашого народу.

Уряд Естонії схвалив новий пакет військової допомоги для української армії. До нього увійду безпілотники, засоби індивідуального захисту та зимове обмундирування.

Україна, як і раніше, потребує нашої допомоги та підтримки у протистоянні російській агресії. Наш пакет допомоги цього разу відповідає запитам про допомогу, що надійшли від України, - зазначив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Зокрема, Естонія відправляє в Україну дрони, набори для чищення зброї, апарати штучної вентиляції легень та інше обладнання.

Варто зазначити, що сума нового пакету військової допомоги не розголошується.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?