Нідерланди почали рішуче діяти проти Росії в справі МН17
Категорія
Політика
Дата публікації

Нідерланди почали рішуче діяти проти Росії в справі МН17

Нідерланди почали рішуче діяти проти Росії в справі МН17
Джерело:  online.ua

10 травня уряд Нідерландів направило в ЄСПЛ позов проти Росії за її роль в катастрофі рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року. У державній скарзі Нідерланди захищають всіх 298 жертв авіакатастрофи літака, який був збитий ракетою, випущеною з російського зенітно-ракетного комплексу Бук.

Джерело: заява уряду Нідерландів

У заяві нагадали, що в 2018 році Нідерланди разом з Австралією визнали відповідальність Росії за її участь в катастрофі рейсу MH17. Уряд Нідерландів вважає пріоритетом притягнути Росію до відповідальності.

"Майже через сім років після катастрофи рейса MH17, в результаті якої загинули всі 298 пасажирів, пошук істини, справедливості і відповідальності, як і раніше залишається головним пріоритетом. Уряд завжди заявляв, що не виключає нових варіантів досягнення цієї мети, і цей крок сприяє цьому" , - підкреслили в нідерландському уряді.

Що відомо про катастрофу МН-17 на Донбасі

  • Лайнер Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий неподалік від села Грабово на сході Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб з десяти країн світу - всі вони загинули.

  • Літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук - він був завезений в Україну з Росії.

  • У 2019 Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони так званої "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збивання літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецназівець ГРУ Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

  • Результати експертних досліджень підтвердили версію про те, що літак зазнав руйнівного впливу ззовні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?