Нідерландський суд уточнив, коли винесе рішення у справі MH17, збитого над Донбасом
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерландський суд уточнив, коли винесе рішення у справі MH17, збитого над Донбасом

Нідерландський суд уточнив, коли винесе рішення у справі MH17, збитого над Донбасом
Джерело:  online.ua

В суді в Нідерландах окреслили терміни ухвалення фінального рішення у резонансній справі про збиття над Україною так званого малайзійського Боїнга - пасажирського лайнера рейсу MH17.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами головного судді Гендріка Стейнгауса, неможливо оперативно винести вердикт у подібній справі. Суду знадобиться час майже до кінця 2022 року.

“Зазвичай суду потрібно два тижні, щоб винести своє рішення, але в цій справі це неможливо. Тому рішення не буде винесено в червні 2022 року. Як довго це займе, поки що невідомо, тому суд зарезервував три дати: 22 вересня, якщо не буде готове, то 17 листопада або ж 15 грудня 2022 року”, - наголосив суддя.

Він звернув увагу на відведення чинного блоку родичам, які користуються власним правом говорити - це приблизно 90 осіб, що потребувало від суду зарезервувати близько трьох тижнів.

Стейнгауз зауважив, чинні порядки щодо права родичів брати участь у судових засіданнях існують вже з 2005 року. У таких заходів є практичний сенс, оскільки вони допомагають створити оцінку щодо реальних наслідків інцидентів.

Передбачається, що відповідні виступи стануть “вкрай емоційними, тому що вони втратили рідних, по-друге, тому що МН17 був збитий. Причина, за якою він був збитий, хто віддав наказ - той факт, що на ці запитання ще не відповіли, тому їхня скорбота та злість зростає. Вони говоритимуть про тих, кого втратили, про наслідки цієї трагедії. Вони будуть вкрай емоційними. І нелегко говорити про це, перебуваючи в такому центрі уваги. Але, з іншого боку, багато з них очікували цього”.

Трагедія MH17

Літак з 298 особами на борту був збитий 17 липня 2014 року, коли пролетів над українським Донбасом. Жодна людина не пережила падіння.

Лайнер прямував з Малайзії до Нідерландів. На його борту знаходилися здебільшого саме нідерландські громадяни - до двох третин.

Згідно з висновками експертів, транспортний засіб уразила ракета з установки “Бук”, якою володіли окупаційні війська РФ на сході України. Такі ж дані наводили незалежні журналістські розслідування, які буквально відтворили шлях озброєння - від кадрової військової частини в Росії до Донбасу й назад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?