Німеччина екстрено звернулася до ЄС через російську вакцину Супутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина екстрено звернулася до ЄС через російську вакцину Супутник V

Німеччина екстрено звернулася до ЄС через російську вакцину Супутник V
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини підганяє Європейське агентство з лікарських засобів з реєстрацією російської вакцини проти коронавіруса Супутник V. Прем'єр-міністр Баварії Маркус Зедер закликає прискорити перевірку.

Джерело: Bild am Sonntag

Політик нагадав, що Баварія закупить 2,5 млн доз російської вакцини відразу ж після схвалення препарату ЕМА.

"Двигун вакцинації не повинен давати збої. Перш за все, необхідно прискорити процес затвердження Супутника V, - сказав Зедер, підкресливши, що його не можна відкладати по" чисто ідеологічним причинам".

При цьому в федеральному уряді Німеччини очікують рішення регулятора по російській вакцині не раніше вересня через брак даних. А джерела, наближені до переговорів Росії і Німеччини про постачання російської вакцини, пояснюють, що якщо Москва не поставить в червні-липні Супутник V німцям, то необхідність в ній відпаде через розширення поставок інших препаратів.

Меркель підтримує закупівлю Супутник V

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель також підтримує закупівлю російської вакцини, якщо та буде схвалена регулятором Європейського Союзу найближчим часом.

"Якщо це станеться найближчим часом, природно, є сенс купувати дози" Супутника "... Але якщо це станеться через кілька місяців, у той час у нас буде достатньо вакцин, і ми зіткнемося з питанням, який обсяг ми замовляємо", - відзначає канцлер ФРН.

ЕМА і ВООЗ направили в Росію експертів для перевірки Супутника V

З 10 травня експерти ВООЗ спільно з ЕМА проводять інспекцію виробничої практики вакцини "Супутник V" в Росії. Перевірка завершиться вже через кілька днів.

Відомо, що представники ВООЗ і ЕМА перевіряють відповідність клінічних випробувань російської вакцини світовим етичним нормам і науковим стандартам. Результати перевірки поки невідомі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?