Німеччина надасть Україні мільярд євро у якості фінансової допомоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина надасть Україні мільярд євро у якості фінансової допомоги

Німеччина надасть Україні мільярд євро у якості фінансової допомоги
Джерело:  online.ua

В Мінфіні України повідомили про укладення угоди з урядом Німеччини щодо надання грантової допомоги у розмірі одного мільярда євро через МВФ.

Джерело: сайт Мінфіну

На що підуть кошти від Німеччини

Зазначається, що представники урядів України та Німеччини підписали угоду про передачу 1 мільярду євро грантової допомоги через механізм адміністративного рахунку МВФ.

Кошти будуть спрямовані до держбюджету України для фінансування першочергових соціальних та гуманітарних видатків під час воєнного стану, - повідомляють представники Мінфіну.

Оскільки ця допомога грантова, Україна не буде повертати надані кошти.

У квітні 2022 року МВФ прийняв рішення про створення адміністративного рахунку для зарахування коштів у вигляді частки Спеціальних прав запозичень (СПЗ) від країн-донорів на користь України. Усі залучені кошти за використанням даного рахунку мають спрямовуватися на підтримку фінансової стабільності України у формі грантів або кредитів.

У червні Канада за аналогічним механізмом перерахувала Україні 773 млн доларів США.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер повідомив, що країни G7 домовились виділити Україні допомогу у розмірі близько 19 млрд доларів, або понад 18 млрд євро.

Крістіан Лінднер - (фото - flickr.com)

Ми повинні гарантувати здатність України захищатися, тому ми збираємо кошти для забезпечення ліквідності українського уряду. Схоже, що ми зможемо зібрати понад 18 мільярдів , щоб підтримати Україну в цей вирішальний історичний момент, - зазначив Лінднер.

За словами міністра, кошти включають 7,5 млрд доларів від США, а також 9 млрд євро від Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?