Німеччина обговорює поставку ЗСУ Gepard з іншими державами — Spiegel
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина обговорює поставку ЗСУ Gepard з іншими державами — Spiegel

Німеччина обговорює поставку ЗСУ Gepard з іншими державами — Spiegel
Джерело:  online.ua

Команда німецького канцлера Олафа Шольца має намір передати Україні більше зенітних установок Gepard. Згідно з останніми даними, офіційний Берлін уже розпочав переговори з двома державами щодо цього питання.

Джерело: німецьке видання  Spiegel  з посиланням на своїх інсайдерів

Україна може отримати від Німеччини ще більше Gepard

Як вдалося дізнатися іноземниж журналістам, окрім БМП Marder та батареї ЗРК Patriot, офіційний Берлін також планує, щоб Збройні сили України отримали зенітні установки Gepard.

Саме тому команда Олафа Шольца уже розпочала перемовини з двома іншими країнами, де ще є запаси Gepard і багато боєприпасів калібру 35 міліметрів.

Згідно з останніми даними, угоди про поставку поки що немає, однак німецький уряд впевнений у тому, що найближчими місяцями ЗСУ нарешті зможуть отримати ще більше Gepard.

Що важливо розуміти, 30 систем Gepard, які Україна отримала від ФРН у 2022 році, виявився дуже ефективним на передовій.

За словами експертів, ця система вкрай ефективна у боротьбі з безпілотниками, які запускає армія РФ.

Команда німецького канцлера вже пообіцяв ЗСУ ще сім Gepard у грудні. Якщо буде здійснено постачання ще до 30 додаткових установок цього типу, це суттєво посилить протиповітряну оборону України.

Не можна також не згадати про те, що 5 січня після завершення переговорів очільника Білого дому Джо Байдена та німецького лідера Олафа Шольца стало відомо, що Вашингтон планує надати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Берлін - бронемашини Marder.

Ба більше, ФРН також офіційно підтвердила, що поставить Україні додаткову батарею системи протиракетної оборони Patriot.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?