Німеччина оголосила про додаткові САУ PzH 2000 та РСЗВ MARS II для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина оголосила про додаткові САУ PzH 2000 та РСЗВ MARS II для України

Німеччина оголосила про додаткові САУ PzH 2000 та РСЗВ MARS II для України
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі в форматі "Рамштайн" Німеччина анонсувала постачання в Україну додаткових самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 та реактивних систем залпового вогню MARS II.

Джерело: Міноборони Німеччини

Німеччина оголосила про нову зброю для України

Зустріч у форматі "Рамштайн" відбувається в особливий час: російські ракетні удари та часткова мобілізація в РФ, фіктивні референдуми, український контрнаступ. Ми координуємо нашу постійну підтримку. У найближчі кілька тижнів Україні буде передано більше PzH 2000 та MARS II, - повідомили у міністерстві.

Водночас там не уточнили про кількість зброї та терміни поставок.

Наразі Україна має щонайменше 5 німецьких РСЗВ MARS II та десятки гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Німеччина поставила в Україну сучасну систему ППО

11 жовтня міністерка оборони Крістін Ламбрехт оголосила, що Україна отримала сучасну систему ППО IRIS-T.

Ультрасучасний IRIS-T був доставлений з Німеччини в Україну! Дуже важлива підтримка Україні в її боротьбі проти ракетних обстрілів, проти терору, — заявила Ламбрехт.

Україна отримала оборонну систему, якої поки немає у самої німецької армії. Ще три системи Iris-T Україна отримає наступного року.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україну прямують американські системи NASAMS.

В Україні почалася нова ера протиповітряної оборони. IRIS-T від Німеччини вже тут. З США наближаються NASAMS. Це лише початок. Нам потрібно більше. Без сумніву, Росія є терористичною державою, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?