Німеччина оприлюднила нові подробиці вибухів на Північних потоках
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина оприлюднила нові подробиці вибухів на Північних потоках

Німеччина оприлюднила нові подробиці вибухів на Північних потоках
Джерело:  online.ua

Слідчі з Німеччини поінформували Радбез ООН про виявлення слідів підводної вибухівки, яка була виявлена на яхті, за допомогою якої, як вважають слідчі, було здійснено підриви російських газогонів "Північний потік".

Джерело:  Reuters

Що відомо про нові свідчення підриву Північних потоків 

Зазначається, що представники Німеччини, Швеції та Данії, які проводять кожен власне розслідування підриву на російських газогонах, передали представникам ООН оновлену інформацію щодо результатів слідства.

У спільному листі цих країн зазначається, що Німеччина розслідує "підозрілий чартер вітрильної яхти", яка була орендована таким чином, щоб "приховати особистість справжнього фрахтувальника". Німецькі слідчі у пробах, взятих із яхти, виявили сліди підводної вибухівки.

Є підозри, що дане судно могло використовуватися для перевезення вибухових речовин, що вибухнули на газопроводах "Північний потік – 1" та "Північний потік – 2". За експертними оцінками, підготовлені водолази могли закріпити вибухівку в місцях пошкодження газопроводів прокладених морським дном на глибині приблизно від 70 до 80 метрів, - йдеться у повідомленні представників Німеччини.

НАТО ухвалив доленосне рішення після підриву Північних потоків

Підрив російських "Північних потоків" підштовхнув керівництво НАТО до реалізації нових проєктів. Одним з них став Центр із захисту підводних трубопроводів і кабелів, робота якого стартувала 16 червня. Альянс вирішив відкрити його на тлі побоювань, що Росія може шпигувати за критичною підводною інфраструктурою.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?