Німеччина планує передати Україні БМП Marder — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина планує передати Україні БМП Marder — ЗМІ

Німеччина планує передати Україні БМП Marder — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, офіційний Берлін має намір вивести військову підтримку України на новий рівень та нарешті передати Збройним силам України бойові машини піхоти "Marder".

Джерело:  Süddeutsche Zeitung

Україна може отримати від ФРН БМП Marder

За словами інсайдерів видання, в німецьких урядових колах уже обговорюють новий "якісний крок" у військовій підтримці України.

Насамперед йдеться про постачання бойових машин піхоти Marder, які можуть надійти зі складів Бундесверу, або ж з промислових запасів.

Що важливо розуміти, офіційний Київ давно просить про ці БМП.

Згідно з даними журналістів, рішення влада ФРН ухвалила у тісній координації з Францією та США. Поки не вдалося дізнатися, скільки одиниць планують передати Україні і коли.

Як відомо, 4 січня французький лідер Еммануель Макрон офіційно підтвердив, що Паризж передасть ЗСУ французькі колісні танк AMX-10 RC.

Після цього американський лідер Джо Байден повідомив, що розглядає можливість надання Україні бойових машин піхоти Bradley.

Уряди США та Німеччини можуть оголосити про свою частину угоди на цьому тижні. Три країни обговорювали це питання протягом кількох тижнів. Очевидно, що Захід хоче таким чином зміцнити Україну перед тим, як Росія може розпочати новий масштабний наступ на Україну, ймовірно, навесні, - йдеться в матеріалі.

Як уже згадувалося раніше, після рішення команди Макрона щодо постачання ЗСУ колісних танків і бронемашин німецька опозиція почала вимагати у канцлера Олафа Шольца змінити курс та нарешті передати Україні танки, про які просить команда президента Володимира Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?