Прем’єр Польщі збирається обговорити з Шмигалем "героїзацію Бандери"
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єр Польщі збирається обговорити з Шмигалем "героїзацію Бандери"

Прем’єр Польщі збирається обговорити з Шмигалем "героїзацію Бандери"
Джерело:  online.ua

Польський прем’єр Матеуш Моравецький офіційно попередив, що має намір обговорити із очільником Кабміну Денисом Шмигалем питання "героїзації" Степана Бандери на офіційних сторінках органів влади України.

Джерело:  PAP

У Польщі виникли питання до України через "героїзацію Бандери"

Журналісти поцікавилися у Моравецького, як він ставиться до відзначення дня народження Степана Бандери на сторінках українського парламенту.

Польське агентство стверджує, що 1 січня на Твіттер-сторінці ВРУ опублікували світлину головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного під портретом провідника УПА.

Окрім того, наголошується, що цей пост доповнили декількома цитатами Бандери й словами: "Нинішня боротьба йде проти Російської імперії. І ці директиви Степана Бандери добре відомі головнокомандувачу Збройних Сил". Варто також зазначити, що наразі такого допису на сторінці Верховної Ради немає.

До будь-якої героїзації чи навіть згадки про Бандеру ми ставимося вкрай критично, дуже-дуже негативно. У моїй першій розмові з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем після того, що сталося, я буду говорити про це дуже і дуже однозначно, – заявив Матеуш Моравецький.

Політик не приховує, що вважає Бандеру "ідеологом злочинних часів, часів війни", коли відбулись "страшні українські злочини".

Тут не можна ні в якому разі погоджуватися на якесь поблажливе ставлення щодо тих, хто не хоче визнати, що той страшний геноцид був чимось немислимим і зробити повну спокуту, повне визнання вини, – додав прем'єр Польщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?