Це саботаж: Туреччина знову накинулася із звинуваченнями на Грецію
Категорія
Світ
Дата публікації

Це саботаж: Туреччина знову накинулася із звинуваченнями на Грецію

Це саботаж: Туреччина знову накинулася із звинуваченнями на Грецію
Джерело:  online.ua

Команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана знову почала публічно скаржитися, що влада Греції своїми діями нібито нагнітає напругу у регіоні та не сприяє владнанню суперечок через діалог. З такою заявою виступив очільника Міністерства оборони Туреччини Хулусі Акар.

Джерело:  Hurriyet Daily News

Туреччина звинуватила Грецію у "нагнітанні напруги"

За словами глави турецького оборонного відомства, у рамках НАТО між офіційними Анкарою та Афінами працює спеціальний консультаційний механізм, однак Акар стверджує, що Греція ігнорує ці зустрічі.

Це саботаж. Деякі політики і військові намагаються свідомо наростити напругу, щоби відволікти увагу від внутрішніх проблем… Вони щодня прокидаються і починають робити все можливе, аби створити напругу, - заявив Хулусі Акар, а також додав, що Греція, мовляв, робить усе можливе, щоб "виставити проблеми з Анкарою як проблеми між Туреччиною і НАТО, Штатами і Євросоюзом.

Очільник оборонного відомства Туреччини запевняє, що команда Реджепа Таїпа Ердогана буде продовжувати діяти "максимально обережно" та виступати за вирішення проблем через діалог та інструменти міжнародного права.

Що важливо знати про конфлікт Туреччини та Греції

Попри те, що Туреччина і Греція є членами НАТО, між ними досі не вщухають серйозні конфлікти щодо морських кордонів і континентального шельфу у Чорному морі, а також невирішений конфлікт на Кіпрі.

Наприкінці 2022 року команда Ердогана знову почала погрожувати Афінам застосуванням сили. Нещодавно стало відомо, що делегації Греції й Туреччини провели таємні перемовини у Брюсселі за посередництва ФРН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?