Німеччина планує щороку виділяти Україні військову допомогу в 5 млрд євро — міністр фінансів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина планує щороку виділяти Україні військову допомогу в 5 млрд євро — міністр фінансів

Німеччина планує щороку виділяти Україні військову допомогу в 5 млрд євро — міністр фінансів
Джерело:  online.ua

14 серпня в Україну з неоголошеним візитом прибув міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Він повідомив про плани уряду його країни виділяти Україні по 5 млрд євро щороку до 2027 року.

Джерело: Forbes з посиланням на пресконференцію міністрів фінансів Німеччини та України

Лінднер у Києві пообіцяв подальше підтримку України

На спільній пресконференції з міністром фінансів України Сергієм Марченком у Києві, Лінднер пообіцяв продовжувати підтримувати Україну.

На наступні декілька років ми вже твердо запланували подальшу підтримку України під час планування нашого бюджету. Ви знаєте, що Німеччина є найбільшим донором європейського бюджету, тому ми й маємо велику частку в майбутній макрофінансовій допомозі України (...). Саме в нашій країні період (фінансового. - Ред.) планування до 2027 року. Ми вже включили кошти на військову допомогу.

Він додав, що Україна може і надалі розраховувати на те, що Німеччина разом зі світовою спільнотою і сама буде підтримувати Україну.

Ми знаємо, що Україна також захищає наші цінності, а разом з ними і європейські мир та свободу загалом. На наступні кілька років ми вже твердо запланували подальшу підтримку України в нашому бюджетному плануванні, - зазначив він.

Візит Лінднера до Києва

Під час свого першого візиту в Київ з початку повномасштабного російського вторгнення Крістіан Лінднер зустрівся з міністром оборони Олексієм Резніковим та та українськими військовими, які пройшли підготовку на німецькій системі протиповітряної оборони Iris-T.

За повідомленням міністерства фінансів ФРН, метою візиту було обговорення того, "як Федеральне міністерство фінансів може підтримати українську сторону".

Також він зутсрівся з мером Києва Віталієм Кличком.

Я підкреслив, що Україна гостро потребує необхідного озброєння. Це і системи ППО, і далекобійна зброя. І ми розраховуємо на розуміння ситуації нашими партнерами, що зволікати не можна, - написав Кличко.

Лінднером зустрівся з прем'єр-міністром України Дениомс Шмигалем.

Обговорили перспективи співпраці України з німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW). Реалізуємо 5 спільних інвестиційних проєктів на 247 мільйонів євро, готуємо ще три на 73 мільйони євро, - повідомив Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?