В парламенті Німеччини домовились щодо передачі Україні ракет Taurus
Категорія
Політика
Дата публікації

В парламенті Німеччини домовились щодо передачі Україні ракет Taurus

В парламенті Німеччини домовились щодо передачі Україні ракет Taurus
Джерело:  online.ua

За словами заступника голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, в парламенті Німеччини правлячі партії домовились щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Джерело: Facebook Єгора Чернєва

Що відомо про перспективу отримання далекобійних ракет Taurus від Німеччини 

Чернєв зазначив, що отримав відповідну інформацією від друзів у німецькому парламенті і вона має бути офіційно підтвердження у якості рішення.

Ці ракети б'ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включаючи південний берег Криму, - підкреслив нардеп.

Він зазначив, що тривалий час українські парламентарі працювали зі своїми німецькими колегами, щоб сформувати групу підтримки.

Німецько-шведська авіаційна крилата ракета Taurus призначена для високоточних ударів і ураження високозахищених та заглиблених цілей без заходу літака-носія в зону ППО противника.

Чому Німеччина не хоче передавати Україні ракети Taurus 

За інформацією видання Bild, уряд Німеччини відмовляється передавати Україні далекобійні ракети Taurus у зв'язку із побоюванням, що вони будуть застосовані для ударів по території РФ, а також нібито через обмеженну кількість цих ракет на озброєнні Бундесверу.

Журналісти видання підкреслюють, що насправді кількість ракет Taurus на озброєнні Німеччини значно перевищує офіціальну цифру у 150 одиниць і становить десь понад 300 таких ракет.

Зазначається, що більше 300 ракет Taurus пройшли капітальний ремонт у консорціумі з виробництва озброєнь MBDA і готові до використання.

Як вказують журналісти, капітальний ремонт проводиться кожні 10 років, а на більш ніж 300 Taurus оновили пломби і вдосконалили GPS-навігацію для кращого захисту крилатої ракети.

При цьому, зазначають вони, використання їх українськими бойовими літаками також не повинно бути надто складною технічною проблемою, адже з травня ВПС України вже застосовують ракети Storm Shadow і SCALP компанії MBDA, які були поставлені Великою Британією і Францією.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?