Німеччина найближчим часом оголосить про передачу Україні ракет Taurus
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина найближчим часом оголосить про передачу Україні ракет Taurus

Німеччина найближчим часом оголосить про передачу Україні ракет Taurus
Джерело:  online.ua

Уряд Німеччини найближчим часом має оголосити про передачу Україні далекобійних ракет Taurus. Наразі відповідні питання узгоджуються з представниками США. 

Джерело:  T-online

Що відомо про передачу Німеччиною далекобійних ракет Taurus

Журналісти видання із посиланням на представників правлячих партій парламенту Німеччини повідомляють, що керівництво армії країни також дозволило постачання цих ракет Україні.

Минулого тижня відомство канцлера отримало від Міністерства оборони презентацію, в якій коротко викладалися найважливіші факти про Taurus: наявність у бундесвері, ризики, ефективність зброї.

Це може призвести до подвійного постачання крилатих ракет Taurus і американських ракет ATACMS. Як підтвердили виданню кілька соціал-демократів, узгоджений підхід, особливо зі США, є необхідною умовою для того, щоб канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився на постачання нових систем озброєнь для України.

Водночас Повітряні сили висловили сподівання, що Німеччина передасть ЗСУ ракет Taurus.

Німеччина посилює боротьбу із російськими шпигунами  

За словами глави Міноборони Німеччини Бориса Пісторіуса, його країна має посилити заходи протидії ворожим шпигунським мережам, особливо російським.

Чиновник нагадав про вчорашнє затримання співробітника Федерального управління техніки, інформаційних технологій та використання Бундесверу, якого підозрюють у роботі на Росію. За його словами, це успіх для Німеччини у сфері боротьби зі шпигунством.

Пісторіус зазначив, що у Німеччині необхідно зміцнити службу військової контррозвідки.

За часів російської загарбницької війни проти України ми повинні адаптуватися до зростаючої гібридної загрози і продовжувати розширювати нашу контррозвідку у тісній співпраці з нашими європейськими та міжнародними партнерами, - наголосив глава Міноборони Німеччини.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?