Німеччина планує вп'ятеро збільшити військову допомогу для України — Der Spiegel
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина планує вп'ятеро збільшити військову допомогу для України — Der Spiegel

Німеччина планує вп'ятеро збільшити військову допомогу для України — Der Spiegel
Джерело:  online.ua

У найближчі роки Німеччина хоче збільшити військову допомогу Україні до понад 15 млрд євро.

Джерело: Der Spiegel

Німеччина може збільшити військову допомогу

Журналісти мають у своєму розпорядженні конфіденційний лист від міністерства фінансів до бюджетного комітету Бундестагу.

У ньому член Вільної демократичної партії Флоріан Тонкар, парламентський державний секретар міністра фінансів Крістіана Лінднера, ввічливо просить парламентарів виділити більше грошей.

Федеральний уряд Німеччини хоче різко розширити військову допомогу Україні в найближчі роки.

Для цього йому потрібне схвалення бюджетного комітету, але він не відмовить: за винятком Лівих і "Альтернативи для Німеччини", у Бундестазі існує міжпартійна більшість у питанні підтримки України.

Чому Німеччина в п’ятеро збільшить допомогу Україні

У зв'язку з високими матеріальними втратами Збройних сил України необхідні нові поставки матеріальних засобів. Для сталого оснащення Збройних сил України відповідно до потреб необхідно негайно укласти численні договори про закупівлю, які також встановлюють платіжні зобов'язання на майбутні фінансові роки – заявили у Мінфіні.

Зокрема йдеться про матеріали у сфері протиповітряної оборони, броньовану гусеничну техніку, постачання боєприпасів для систем озброєння, що постачаються Німеччиною, та артилерію.

Без постійної підтримки України існує серйозний ризик того, що Україна програє у своїй оборонній боротьбі проти російського агресора, з непередбачуваними наслідками для європейського мирного порядку, - переконаний держсекретар.

Відомо, що у поточному фінансовому році Берлін виділив 2,2 млрд євро на "модернізацію країн-партнерів у сферах безпеки, оборони та стабілізації".

Цього року ця сума має бути збільшена більш ніж удвічі - на 3,2 млрд євро до понад 5,4 млрд євро.

Крім цього, у найближчі роки ще 8,8 мільярда євро буде виділено на "дозволи на взяття зобов'язань".

Таким чином, Міністерство оборони може укласти контракти на відповідну суму. Поки що на це заплановано лише один мільярд євро. Загалом, допомога Україні буде збільшена з нинішніх 3,2 мільярда до понад 15 мільярдів євро.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?