Україна може посилити мобілізацію через ядерну зброю у Білорусі — Арахамія
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може посилити мобілізацію через ядерну зброю у Білорусі — Арахамія

Україна може посилити мобілізацію через ядерну зброю у Білорусі — Арахамія
Джерело:  online.ua

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі Sky News зазначив, що якщо РФ справді розмістить ядерну зброю на території Білорусі, в Україні доведеться посилити мобілізацію, адже буде велика загроза відкриття другого фронту.

Джерело: Sky News

Україна посилить мобілізацію у разі розміщення ядерної зброї в Білорусі

Арахамія зазначив, що якщо Росія дійсно піде на цей крок, то Україна може стикнутися з відкриттям другого фронту, довжина якого понад 1000 км.

Він додав, що це є реальним викликом для України та повідомив, що для контролю ситуації на українсько-білоруському кордоні потрібно буде сформувати щонайменше 8 нових бригад.

Якщо вони дійсно серйозні в цьому рішенні, ми стикаємося з відкриттям другого фронту протяжністю більш ніж 1000 кілометрів. Це буде реальний виклик, щоб призвати ще більше людей до армії. Ми потребуватимемо 8 нових бригад для контролю цієї лінії. На щастя для нас, територія там із безліччю боліт, через які складно прориватися. Контроль над дорогами скоротить можливі напрямки для нас, — заявив Арахамія.

Він додав, що увесь світ має бути готовим до такого розвитку подій.

Франція закликала РФ відмовитись від розміщення ядерної зброї в Білорусі

В МЗС Франції закликали Кремль відмовитись від угоди щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Франція закликала Росію "проявити відповідальність, якої очікують від ядерної держави, і вийти з цієї дестабілізуючої угоди".

Там зазначають, що після порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і оголошення про призупинення участі Росії в Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності в лютому минулого року, ця угода являє собою подальше руйнування міжнародної архітектури контролю над озброєннями і стратегічної стабільності в Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?