Німеччина послабляє карантин для вакцинованих від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина послабляє карантин для вакцинованих від коронавірусу

Німеччина послабляє карантин для вакцинованих від коронавірусу
Джерело:  online.ua

У німецькому федеральному уряді попередньо ухвалили рішення щодо послаблення вже найближчим часом карантинних обмежень для тих осіб, які вже пройшли вакцинацію проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: Deutsche Welle

За оприлюдненими даними, відповідний документ вже ухвалили на рівні Бундесрату, а у п’ятницю, 7 травня, його підтримав Бундестаг. У ньому говориться також про осіб, які одужали від COVID-19.

Передбачається, що рішення дозволить таким особам без жодних обмежень зустрічатися з іншими людьми. Наприклад, їх не враховуватимуть у максимальній дозволеній кількості осіб на зустрічах у родинному чи дружньому колі.

Також вакциновані чи ексхворі не страждатимуть від обмежень комендантської години, вони не мають зобов’язаність залишатися на довготривалому карантині після закордонних поїздок. Щодо останнього моменту виключеннями стануть лише візити до регіонів з поширенням мутованих різновидів інфекції.

Вакциновані громадяни не повинні будуть надавати інформацію про негативні тести на COVID-19 задля відвідування магазинів чи перукарних салонів.

Повністю вакцинованими людьми у Німеччині вважають тих, хто принаймні 14 днів тому отримав другу ін’єкцію відповідним препаратом. У разі використання американської вакцини Johnson & Johnson достатньо навіть одного щеплення.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Тим часом безпосередньо серед українських регіонів покращується статистика щодо нових випадків та завантаженості лікарень. Зокрема, станом на ранок у п’ятницю, 7 травня, у “червоній зоні” залишалася лише Сумська область, однак на рівні уряду підтвердили - вона незабаром отримає послаблення через позитивну динаміку.

Головний санлікар Віктор Ляшко додав, позитивну тенденцію демонструють водночас результати тестів на антиген. Безпосередньо Київ в цілому досягнув показника, який рекомендувала Всесвітня організація охорони здоров’я для визначення підконтрольності інфекції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?