У МОЗ назвали терміни введення "ковідного сертифікату"
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали терміни введення "ковідного сертифікату"

У МОЗ назвали терміни введення "ковідного сертифікату"
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я назвали попередні терміни введення так званого “ковідного сертифікату”, який зберігатиме усі дані щодо вакцинації особи та проведених тестів на коронавірус COVID-19.

Джерело: канал МОЗ у Telegram

За словами міністра Максима Степанова, такі сертифікати можуть бути запущені вже до 1 липня. Наразі “сертифікат” - це внутрішня робоча назва для документа, який розробляють спільно МОЗ та Міністерство цифрової трансформації.

У ньому, зокрема будуть дані про одужання від коронавірусу.

“Документ розробляють з урахуванням вимог Digital Green Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ. Його мета – вільне та безпечне пересування громадян під час пандемії коронавірусу. Дані вноситимуть через електронну систему охорони здоров'я, а сам сертифікат можна буде отримати у лікаря або згенерувати у додатку чи порталі “ДІЯ”, - уточнили у відомстві.

Громадяни України, які отримали дві ін’єкції антикоронавірусною вакциною, зможуть отримати ковідні сертифікати за запитом і за потреби використовувати паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію під час перетину державного кордону.

Степанов додав, що над документом триває активна робота для запуску його якомога скоріше.

“Ми знаємо, які потенційно дані будуть вносити в ковідні сертифікати в європейських країнах, навколо чого триває дискусія. Моє бачення – нам треба давати можливість внести всі необхідні дані, робити свій український сертифікат, який потім буде інтегрований з сертифікатами ЄС”, - наголосив Степанов.

Паспорти вакцинації проти коронавірусу

Згідно з заявами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля в середині квітня, Україна і Євросоюз створять сумісні цифрові сертифікати про імунітет від COVID-19. Так звані COVID-паспорта дозволять українцям безперешкодно подорожувати державами співдружності.

“Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавіруса, видужала від нього, а також здала тести. Сумісність українського і європейського сертифіката дозволить українцям безперешкодно подорожувати по Європі”, - наголосив тоді голова українського уряду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?