Країни ЄС остаточно вирішили ввести COVID-паспорта
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни ЄС остаточно вирішили ввести COVID-паспорта

Країни ЄС остаточно вирішили ввести COVID-паспорта
Джерело:  online.ua

Євросоюз остаточно вирішив ввести єдині COVID-паспорта. 14 квітня країни Європейського Союзу домовилися запустити сертифікати вакцинації до літа 2021 року. Тепер рішення за Європарламентом.

Джерело: Reuters

Дипломатичні джерела уточнили, яким буде COVID-паспорт. За їх словами, це буде єдиний документ, яким можна користуватися в електронній або паперовій версії. Втім, використання ковід-паспорта буде добровільним, однак він розширить можливості європейців в рамках пандемії і введеного карантину подорожувати між країнами.

Що відомо про COVID-паспортах в ЄС

Єврокомісія вже визначилася з тим, як буде виглядати COVID-паспорт і що він повинен буде містити. Видаватися паспорт буде в трьох випадках:

  • якщо людина отримала дві дози вакцини,

  • при негативному результаті тесту на COVID-19 - ПЛР або експрес,

  • якщо людина перехворіла коронавірусів.

COVID-паспорт буде містити наступні дані:

  • дату народження і номер паспорта власника,

  • дані про COVID-вакцинацію,

  • відомості про перенесене захворювання.

Документ буде дійсний в усіх країнах-членах ЄС, а також на території Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. COVID-паспорт стане тимчасовим заходом - до моменту, поки ситуація з пандемією коронавіруса в світі не покращиться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?