Німеччина просить Швейцарію дозволити передати Україні снаряди для установок Gepard
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина просить Швейцарію дозволити передати Україні снаряди для установок Gepard

Німеччина просить Швейцарію дозволити передати Україні снаряди для установок Gepard
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, очільниця Міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт попросила свою колегу із Швейцарії Віолу Амгерд дозволити реекспорт 35-міліметрових снарядів для зенітних самохідних артилерійських установок Gepard. Їх планують передати Україні.

Джерело:  Spiegel  з посиланням на свої джерела

ФРН хоче передати Україні снаряди для установок Gepard

У листі німецької міністерки йдеться про те, що Збройні сили України використовують установки Gepard першочергово для захисту критичної інфраструктури та убезпечення морських портів, з яких експортується збіжжя з України.

У зв'язку з посиленням атак росіян на українську інфраструктуру ЗСУ зіткнулися з браком боєприпасів для Gepard, якими може ефективно знищувати дрони й крилаті ракети армії РФ.

З огляду на "глобальний гуманітарний вплив", який матиме припинення поставок зерна, Ламбрехт пише, що Німеччина і Швейцарія повинні "абсолютно виконати" прохання про постачання боєприпасів, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, разом із самохідними зенітними установками Gepard офіційний Берлін також передав ЗСУ 60 тисяч боєприпасів.

Окрім того, наголошується, що українська сторона отримала 30 установок Gepard з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше влада Швейцарії відмовлялася надавати необхідні ліцензії на реекспорт боєприпасів виробництва цюріхської компанії через прийняте країною правило не постачати озброєння в зони бойових дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?