Росія планує провести другі за рік навчання з ядерного стримування
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія планує провести другі за рік навчання з ядерного стримування

Росія планує провести другі за рік навчання з ядерного стримування
Джерело:  online.ua

Росія планує провести другі за рік навчання з ядерного стримування "Гром". Перші відбулись за п'ять днів до вторгнення в Україну.

Джерело: Defense Express

РФ готує нові навчання

Після завершення навчань НАТО з ядерного стримування "Стійкий полудень", які тривають з 17 по 30 жовтня, РФ готує свої навчання "Гром".

Defense Express зазначає, що це традиційні заходи, які проводяться регулярно одразу після навчань НАТО, на цей раз до їхнього перебігу прикуто значно більше уваги.

Але точних строків проведення "Гром-2022" поки не озвучено, більше того, за договором з США, Кремль має заздалегідь попередити про них, щоб це не виглядало початком ядерної атаки, - пише видання.

Це будуть другі навчання за рік, тому що у 2021 році вони не проводились і були перенесенні на 19 лютого.

Таким чином, вони відбулися напередодні вторгнення та частково проходили поблизу України з пусками балістичних та крилатих ракет, за ними особисто спостерігав Путін, який запросив до свого бункера й Лукашенка.

Тоді, через залучення сил Південного військового округу та Чорноморського флоту РФ було зроблено припущення, що це можливо репетиція завдання ракетного удару по Україні.

Мова йде про запуски з трьох підводних ракетоносіїв, гіперзвукових ракет, балістичних міжконтинентальних ракет наземного базування, запуски з літаків стратегічної авіації, а також випробувальний пуск РС-28 "Сармат". З огляду на перелік сил та засобів, ключовим районом випробувань стане північ РФ. Зазначимо, що будь-які пуски не означають використання ядерного озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?