Це ганьба: Німеччина скоротила військову підтримку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ганьба: Німеччина скоротила військову підтримку України

Це ганьба: Німеччина скоротила військову підтримку України
Джерело:  online.ua

Німецький уряд попри обіцянки не збільшив військову підтримку Збройних сил України - опозиція вважає таку поведінку офіційного Берліну ганебною.

Джерело:  Die Welt

Берлін скоротив військову підтримку України - ЗМІ

Ми підтримуватимемо Україну - стільки, скільки вона потребуватиме цієї підтримки: економічно, гуманітарно, фінансово та через поставку зброї, - заявив німецький лідер ОЛаф Шольц 18 липня.

Проте, що важливо розуміти, дії уряду не відповідають обіцянкам канцлера ФРН.

Редакція видання звертає увагу на те, що скорочення поставок випливає зі списку поставленої до Києва зброї, який сам федеральний уряд оприлюднив місяць тому.

За словами німецьких журналістів, відтоді його тричі оновлювали та доповнювали новими товарами.

Так, вдалося дізнатися, що за протягом останніх трьох тижнів Збройні сили України отримали дві поставки. У перший тиждень липня Київ отримав з Німеччини 42 тисячі сухпайків. Друга поставка включала 102 неброньовані автомобілі.

Відсутність подальших поставок жорстко розкритикувала опозиція країни.

Публічні слова та дії в федеральному уряді різко відрізняються. Це ганьба. Демонстративне небажання федерального уряду постачати зброю завдає шкоди репутації Німеччини. Коаліція закриває очі на те, що демократія та свобода зараз захищаються саме на сході та півдні України, - виступив із заявою з цього приводу Торстен Фрай, який є парламентським секретарам фракції ХДС в Бундестазі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?