Німеччина та Італія погодилися на вимогу Путіна щодо газу — Reuters
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина та Італія погодилися на вимогу Путіна щодо газу — Reuters

Німеччина та Італія погодилися на вимогу Путіна щодо газу — Reuters
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам від своїх анонімних джерел вдалося дізнатися, що Німеччина та Італія дозволила компаніям відкривати рахунки в рублях, щоб купувати російський газ.

Джерело:  Reuters  з посиланням на своїх інсайдерів

Німеччина та Італія будуть платити за газ РФ рублями

Як стверджують анонімні джерела, офіційні Берлін та Рим повідомили компаніям, що вони можуть відкрити рахунки в рублях, щоб продовжувати купувати російський газ, не порушуючи санкцій проти Москви, після перемовин з владою РФ.

Німецькі імпортери газу отримали від Берліна повідомлення про можливість відкривати рубльові рахунки для оплати російського газу без порушення санкцій. Німеччина, яка є найбільшим імпортером російського газу в регіоні, діяла з цього питання в тісній координації з ЄС.Італійський уряд також спілкувався з Європейською комісією і отримав роз’яснення щодо того, як легально купувати російський газ, - наголошує редакція агентства.

Не можна також не згадати про те, що ще 17 травня італійська енергетична компанія Eni офіційно підтвердила, що розпочала процедуру відкриття двох рахунків: одного в євро та одного в рублях.

Що важливо розуміти, Європейська комісія нещодавно звернула увагу на те, що компанії не повинні виконувати вимоги Володимира Путіна щодо відкриття банківського рахунку в рублях для оплати газу РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?