Німеччина відмовилася віддати важке озброєння Україні й пояснила своє рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина відмовилася віддати важке озброєння Україні й пояснила своє рішення

Німеччина відмовилася віддати важке озброєння Україні й пояснила своє рішення
Джерело:  online.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц почав стверджувати, що офіційний Берлін не може передати на прохання України важке озброєння, яким користується Бундесвер, оскільки збергігається ризик нападу РФ на НАТО.

Джерело:  Spiegel

Шольц пояснив, чому Німеччина не дає Україні важке озброєння

Журналісти поцікавилися у німецького лідера, що заважає його команді віддати оперативне обладнання з Бундесверу, а потім поступово його замінювати.

Необхідність мати можливість завжди захищати територію альянсу. Це складний компроміс, до якого нам постійно доводиться йти разом із нашими партнерами. Адже загроза території НАТО з боку Росії зберігається. Ми чуємо це, зокрема, від наших балтійських партнерів, які просять нас збільшити присутність Бундесверу… НАТО поставило за мету, що ми повинні протистояти нападу протягом 12 днів з нашими боєприпасами та нашим обладнанням. Тому в нинішній ситуації загрози я зроблю все можливе, щоб не забути це зобов’язання, - заявив Олаф Шольц.

Німецький канцлер продовжує називати, найкращим варіантом допомоги для України колишню радянську зброю, яка не потребує навчання. За його словами, офіційний Берлін продовжує перемовини про її постачання з державами ЄС, які мають її запаси.

Ми можемо поступово заповнити витрати, понесені нашими партнерами в результаті цих поставок, замінами з Німеччини, як у випадку Словенії. У середньостроковій перспективі ми допоможемо Україні підвищити її обороноздатність, у тому числі за допомогою західної зброї, - додав Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?