Німеччина заборонила мовлення пропагандистського телеканалу Russia Today
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина заборонила мовлення пропагандистського телеканалу Russia Today

Німеччина заборонила мовлення пропагандистського телеканалу Russia Today
Джерело:  online.ua

Російський німецькомовний телеканал RT DE більше не зможе вести трансляцію через відсутність необхідної ліцензії.

Джерело: рішення комісії з ліцензування та нагляду Німеччини (ZAK)

Russia Today заборонили мовлення в Німеччині

У ZAK повідомили, що з 1 лютого телеканал більше не може працювати в Німеччині.

Програма RT DE є програмою мовлення, для якої необхідна ліцензія, на яку, відповідно до розділу 52 Міждержавної угоди про медіа, ліцензія не була надана або не була подана, - зазначили в комісії.

Трансляція буде припинена через пряму трансляцію в Інтернеті, через мобільний і смарт-телевізійний додаток «RT News» та через супутник.

Також там додали, що "Телеканал RT DE не може посилатися на жоден інший легітимний європейський дозвіл".

Головна редакторка російського телеканалу Маргарита Симоньян, яка відома своєю антиукраїнською позицією, вже відреагувала на рішення комісії, сказавши, що це є повною нісенітницею і нагадала про те, що блокування каналу відбулося у день битви при Сталінграді.

У російському МЗС також не промовчали і вказали Німеччині на неприйнятність політично обумовленого тиску на російського медіаоператора. Також ФРН вказали на неминучість зустрічних заходів у разі відмови Берліна від пошуку конструктивного вирішення створеної ним проблеми з «RT DE».

Це рішення прийнято всупереч тому, що засоби масової інформації здійснювали свою діяльність на підставі виданої Сербією ліцензії на супутникове мовлення у повній відповідності до Європейської конвенції про транскордонне телебачення, учасником якої є і ФРН, - заначили в МЗС РФ.

У Росії заявили, що тепер не мають іншого вибору окрім як приступити до реалізації заходів у відповідь щодо акредитованих в Росії німецьких ЗМІ, а також інтернет-посередників.

Які ЗМІ та посередники маються на увазі, не уточнили.

Володимир Путін та Маргарита Симоньян (фото - commons.wikimedia.org)

YouTube видалив два німецьких канали Russia Today

Нагадаємо, що у вересні минулого року YouTube видалив два німецьких канали пропагандистського видання Russia Today (RT) без можливості відновлення. Там пояснили, що це зробили через поширення фейків про коронавірус.

У YouTube є чіткі правила спільноти, в яких пояснюється, що дозволено на платформі. RT DE було оголошено попередження за завантаження контенту, що порушує наші правила щодо неправдивої інформації про коронавірусну інфекцію COVID-19. Це призвело до припинення їх прав на публікацію відео, — заявили в Google.

Тоді Симоньян також звинуватила Німеччину в “медійній війні” а російське МЗС заявило, що застосує “симетричні заходи”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?