Влада РФ почала погрожувати керівництву Facebook і YouTube
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада РФ почала погрожувати керівництву Facebook і YouTube

Влада РФ почала погрожувати керівництву Facebook і YouTube
Джерело:  online.ua

17 травня "Роскомнадзор" почав стверджувати, що виявив випадки розміщення "протиправних матеріалів" в Facebook і YouTube. Окрім того, він пригрозив, що може застосувати санкції.

Джерело: російський "Інтерфакс"

Що передбачають нові санкції "Роскомнадзору"

За словами предстаників "Роскомнадзору", їхні нові санкції можуть передбачати уповільнення трафіку сервісу "в фіксованих мережах (відповідно, пов'язаних з ними мережах Wi-Fi)", як це російська влада вже зробила з мережею Twitter.

Як уже згадувалося раніше, відомство з 10 березня уповільнює трафік Twitter, щоб примусити компанію виконувати вимоги з видалення забороненого контенту.

Коментуючи це рішення, "Роскомнадзор" зробив акцент на інформації про наркотики, закликах до підлітків здійснювати самогубство, дитячої порнографії.

Після цих звинувачень керівництво Twitter звернуло увагу на те, що і так активно видаляє та блокує подібний контент. Що важливо розуміти, від сервісу вимагали видалити більше 4100 твітів, які виявили протягом 4 останніх років.

"Відзначимо, що в даний час виявлені випадки розміщення протиправних матеріалів і на інших інтернет-майданчиках, в тому числі Facebook і YouTube. У разі, якщо зазначені платформи не зроблять відповідних заходів, до них можуть бути застосовані аналогічні санкції", - заявило керівництво "Роскомнадзору".

Як уже згадувалося раніше, ще 22 грудня 2020 року Державна дума РФ ухвалила в другому читанні новий скандальний законопроєкт, який дає Роскомнагляду право блокувати інтернет-ресурси, які "допускають дискримінацію щодо російських ЗМІ".

"Цей документ запроваджує статус "власник інформаційного ресурсу, причетного до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян РФ". Варто зазначити, що під дію документу підпадають найбільші інтернет-ресурси — Youtube, Facebook і Twitter", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?