Німеччина запроваджує частковий прикордонний контроль з Польщею і Чехією — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина запроваджує частковий прикордонний контроль з Польщею і Чехією — відома причина

Німеччина запроваджує частковий прикордонний контроль з Польщею і Чехією — відома причина
Джерело:  online.ua

Цього тижня Німеччина запровадить новий контроль на кордоні з Польщею та Чехією. Причиною є збільшення кількості незаконних перетинів кордону з Німеччиною.

Джерело: Reuters

Німеччини хоче обмежити кількість нелегальних мігрантів

Міністр внутрішніх справ Німеччини анонсував запровадження нового контролю на кордоні, зазначивши, що потрібно зробити більше для захисту крихкої системи відкритих кордонів Європейського Союзу.

Reuters пише, що за перші сім місяців 2023 року в Німеччині кількість перших запитів на надання притулку зросла на 78%.

За даними німецької поліції, у серпні кількість зареєстрованих незаконних перетинів кордону з Німеччиною досягла 14 701, що на 66% більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Якщо нам не вдасться краще захистити зовнішні кордони..., то відкриті кордони всередині ЄС будуть під загрозою, — сказала Ненсі Фезер журналістам.

За її словами, нові заходи будуть спрямовані на незаконних перевізників людей, які, за її словами, сприяли пропуску чверті мігрантів, які в'їжджають до Німеччини.

Фезер сказала, що заходи будуть запроваджені спільно з Польщею та Чеською Республікою.

Проблема міграції у Німеччині

Проблема міграції займає важливе місце в порядку денному в Німеччині напередодні низки земельних виборів. На майбутніх виборах ультраправі партії сподіваються посилити свій вплив, починаючи з виборів у Баварії та Гессені 8 жовтня.

Муніципалітети закликали збільшити фінансування біженців. Там зазначили, що ситуація нагадує 2015 рік, коли Німеччина прийняла понад 1 мільйон біженців, які тікали від війни на Близькому Сході.

Окрім збільшення кількості незаконних перетинів кордону, Німеччина також прийняла близько 1 мільйона українських біженців за останній рік. Вони не включені до числа запитів про надання притулку, тому що він надається автоматично.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?