Німеччина може удвічі урізати допомогу землям на біженців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Німеччина може удвічі урізати допомогу землям на біженців

Німеччина може удвічі урізати допомогу землям на біженців
Джерело:  online.ua

Федеральний уряд Німеччини в наступному році планує удвічі скоротити допомогу, яку вона виділяє землям для покриття витрат на приймання та інтеграцію біженців на тлі жорстокої бюджетної економії.

Джерело: Reuters

Німеччина може удвічі урізати допомогу землям на біженців

За словами двох співрозмовників Reuters, уряд у Берліні в понеділок повідомив владі земель, що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат на біженців у 2024 році – порівняно з 3,75 мільярда євро в цьому році.

Федеральний уряд Німеччини також не зміг пообіцяти, що в подальші роки рівень фінансування буде відповідати рівню 2023 року.

Він, додали джерела Reuters, також скасує внесок у витрати на підтримку й інтеграцію біженців із України.

Представник Міністерства фінансів Німеччини заявив Reuters, що зустріч федерального уряду та урядів земель щодо фінансової підтримки біженців не дала жодних результатів.

По суті, землі несуть відповідальність за розміщення біженців та піклування про них. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір (цього питання. – Ред.), – додав речник відомства.

Польща скоротить допомогу біженцям з України

Підтримка біженців, яка включає скасування вимог щодо проживання та надання дозволів на роботу, вільний доступ до шкіл, лікування та сімейні виплати, не буде продовжена наступного року. Про це заявив речник уряду Пьотр Мюллер телеканалу Polsat.

Ці правила просто втрачають силу наступного року. Я думаю, що регламент не буде розширено значною мірою, — сказав він.

За словами заступниці міністра сім’ї та соціальної політики Анни Шмідт, Польща витратила близько 2,4 мільярда злотих (550 мільйонів доларів) на допомогу українським сім’ям, які приїхали до Польщі.

Читайте також:

  • Єврокомісія запропонувала продовжити захист для українських біженців до 2025 року

  •  У Нідерландах організують додаткові місця для прийому українських біженці

  • Латвія збільшить фінансову підтримку біженців з України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?