Єврокомісія запропонувала продовжити захист для українських біженців до 2025 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Єврокомісія запропонувала продовжити захист для українських біженців до 2025 року

Єврокомісія запропонувала продовжити захист для українських біженців до 2025 року
Джерело:  online.ua

Європейська комісія пропонує продовжити тимчасовий захист для людей, які тікають від агресії Росії проти України, з 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року.

Джерело: Єврокомісія

ЄК пропонує продовжити захист українців у ЄС

У Єврокомісії зазначають, що такий крок забезпечить певність і підтримку для понад 4 мільйонів осіб, які користуються захистом у всьому ЄС.

Цю пропозицію Комісії тепер має прийняти Рада ЄС.

Нагадаємо, що ЄС активував Директиву про тимчасовий захист 4 березня 2022 року за одностайним рішенням держав-членів.

У Єврокомісії вважають, що причини для тимчасового захисту залишаються, і тому тимчасовий захист слід продовжити як необхідну відповідь на поточну нестабільну ситуацію, яка ще не сприяє безпечному та тривалому поверненню тих, хто користується тимчасовим захистом у Європі.

Скільки буде потрібно, Європейський Союз підтримуватиме Україну – солідарність, яка втілилася в наданні негайного статусу захисту для всіх тих, хто тікає від російської війни. Сьогодні, коли триває війна, ми просимо держави-члени знову зібратися разом і продовжити тимчасовий захист ще на рік, - зазначив віцепрезидент ЄК Маргарітіс Схінас.

Що передбачає директива ЄС про тимчасовий захист

У Єврокомісії нагадують, що директива про тимчасовий захист забезпечує негайний захист і доступ до прав у ЄС, включаючи право на проживання, доступ до ринку праці, житло, соціальну допомогу, медичну та іншу допомогу.

Це також допомагає запобігти надзвичайному тиску на національні системи надання притулку та дозволяє державам-членам управляти прибуттям людей в упорядкований та ефективний спосіб.

Платформа солідарності «Україна», заснована Комісією на початку війни, об’єднує інституції ЄС, держави-члени, асоційовані країни Шенгену, агенції ЄС, міжнародні організації, українську та молдовську владу. Він пропонує неформальний і гнучкий форум для обговорення оперативних питань для координації підтримки на місцях.

Читайте також:

  • У Нідерландах організують додаткові місця для прийому українських біженці

  • Латвія збільшить фінансову підтримку біженців з України

  • Більше ніж на третину. Чехія зменшила пільги українським біженцям

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?