Польща допускає скорочення допомоги українським біженцям у 2024 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща допускає скорочення допомоги українським біженцям у 2024 році

Польща допускає скорочення допомоги українським біженцям у 2024 році
Джерело:  online.ua

Уряд Польщі має намір скоротити фінансову підтримку мільйонам українських біженців у країні. Польща витратила на допомогу українським сім’ям 550 млн доларів.

Джерело: Bloomberg

Польща скоротить допомогу біженцям з України

Підтримка біженців, яка включає скасування вимог щодо проживання та надання дозволів на роботу, вільний доступ до шкіл, лікування та сімейні виплати, не буде продовжена наступного року. Про це заявив речник уряду Пьотр Мюллер телеканалу Polsat.

Ці правила просто втрачають силу наступного року. Я думаю, що регламент не буде розширено значною мірою, - сказав він.

За словами заступниці міністра сім’ї та соціальної політики Анни Шмідт, Польща витратила близько 2,4 мільярда злотих (550 мільйонів доларів) на допомогу українським сім’ям, які приїхали до Польщі.

Погіршення відносин між Україною та Польщею

Хоча Польща пропонувала Україні фінансову та військову допомогу та слугує воротами для західних поставок зброї, відносини між країнами погіршилися напередодні польських виборів у жовтні.

Скасування допомоги біженцям, ймовірно, посилить напруженість після того, як правляча польська партія «Право і справедливість» продовжила заборону на імпорт зерна з України, ігноруючи рішення Європейського Союзу про припинення ембарго.

Партія прагне заручитися підтримкою польських фермерів перед виборами 15 жовтня.

Україна у відповідь оскаржила заборону у Світовій організації торгівлі.

19 вересня президент Володимир Зеленський у виступі на Генеральній асамблеї ООН зазначив, що йому тривожно бачити, як "дехто в Європі перетворює постачання зерна на трилер й допомагає підготувати сцену для московського актора".

Читайте також:

  • Єврокомісія запропонувала продовжити захист для українських біженців до 2025 року

  •  У Нідерландах організують додаткові місця для прийому українських біженці

  • Латвія збільшить фінансову підтримку біженців з України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?