Німеччина затвердила всі необхідні дозволи для будівництва Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина затвердила всі необхідні дозволи для будівництва Північного потоку-2

Німеччина затвердила всі необхідні дозволи для будівництва Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

У федеральному німецькому уряді надали всі необхідні дозволи російській стороні для завершення будівництва “Північного потоку-2”, що підтвердили напередодні в офіційному Берліні.

Джерело: ТАСС

За словами речниці федерального Міністерства економіки Беати Барон, дозволи видані давно станом на 12 липня.

“Всі дозволи на будівництво видані - і вже давно. Що стосується експлуатації, то, можливо, тут може допомогти Федеральне мережеве агентство”, - підкреслила вона.

Напередодні виконавчий директор Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг наголосив під час спілкування з виданням Handelsblatt, що всі будівельні роботи згідно з планом мають бути завершені вже упродовж серпня.

Головна мета компанії - запустити газогін вже у 2021 році. Також він відзначив певну шкоду від американських санкцій, які ввели за каденції президента Дональда Трампа.

“Вони коштували нам затримки в півтора року та спровокували подорожчання в тризначному мільйонному порядку”, - резюмував Барон.

Україна та Північний потік-2

Перш за все офіційний Київ чинить разом із партнерами опір будівництву через плани Кремля обмежити в майбутньому транзит газу до Євросоюзу, який приносить мільярди доларів в український бюджет.

Головним лобістом “Потоку” в ЄС своєю чергою виступає Німеччина, яка буде кінцевим отримувачем палива через газогін.

Президент Володимир Зеленський намір підняти на зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, яка відбудеться 12 липня в Берліні, глобальне питання про “Північний потік-2”.

Німецькі журналісти, з посиланням на анонімні власні джерела, наголошують: якщо домовленостей офіційних Берліна та Вашингтона щодо "Північного потоку-2" вдасться досягти, то ФРН може надати допомогу Україні.

Варіанти компенсації Україні від Берліна можуть бути наступними:

  • допомога в енергетичній сфері;

  • вкладення мільярдів у ремонт зношеної газотранспортної мережі України;

  • пропозиція співпраці Берліна та Києва у галузі виробництва водню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?