Німеччина жорстко відреагувала на дані про стеження США за Меркель
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина жорстко відреагувала на дані про стеження США за Меркель

Німеччина жорстко відреагувала на дані про стеження США за Меркель
Джерело:  online.ua

Уряд Німеччини перевіряє інформацію про стеження за канцлеркою ФРН Ангелою Меркель та іншими європейськими політиками з боку спецслужб США і Данії. Якщо дані підтвердяться, обіцяють негайну відповідь.

Джерело: Deutschlandfunk

Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що зараз німецька сторона "контактує з усіма відповідними національними та міжнародними органами", щоб перевірити інформацію про ймовірне шпигунство. У свою чергу в німецькій "Вільної демократичної партії" закликають вже вжити термінових заходів до закінчення розслідування.

"Такій поведінці не повинно бути місця серед західних партнерів і особливо серед країн-членів ЄС", - заявив член Бундестагу Бенджамін Штрассер.

Як США стежили за Меркель і німецькими політиками

Нещодавно стало відомо, що Агентство національної безпеки (АНБ) США вело прослушку переговорів німецьких, шведських, норвезьких і французьких політиків за допомогою інтернет-кабелів, що йдуть з Данії в інші країни. Зокрема, стеження велося за канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Як стало відомо з розслідування датських журналістів, Данія надала АНБ спеціальну станцію поблизу Копенгагена, на якій спецслужби США вели прослуховування німецьких політиків, підключаючись до кабелів інтернет-провайдерів. Більш того, як виявилося через цю станцію АНБ стежило і за данськими МЗС і Мінфіном.

Про те, що АНБ США шпигували за Ангелою Меркель та іншими політиками з Євросоюзу, вперше стало відомо ще в 2013 році. Про здійснювання амеркианськими спецслужбами масштабними програмами стеження розповів колишній агент ЦРУ Едвард Сноуден, який зараз, до речі, заявив, що нинішній президент США Джо Байден знає про шпигунство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?