Німеччина звинуватила РФ у ядерному залякуванні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина звинуватила РФ у ядерному залякуванні

Німеччина звинуватила РФ у ядерному залякуванні
Джерело:  online.ua

У МЗС Німеччини відреагували на оголошення президента Росії Володимира Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі. У Берліні назвали це подальшими спробами ядерного залякування.

Джерело: Welt

Реакція Німеччини на розміщення ядерної зброї у Білорусі

Порівняння президента Путіна з ядернми місіями НАТО є оманливим і не може служити для виправдання кроку, оголошеного Росією, - повідомили в МЗС.

Крім того, Білорусь на міжнародному рівні зобов'язувалась звільнити територію від ядерної зброї.

Реакція на заяви РФ про ядерну зброю в Білорусі

З точки зору Кампанії за знищення ядерної зброї (ICAN), розміщення російської ядерної зброї в Білорусі може призвести до катастрофи.

Організація попередила, що план російського президента Путіна є "надзвичайно небезпечною ескалацією". Він підвищує ймовірність застосування такої зброї.

У контексті війни в Україні ризик неправильної оцінки або неправильного тлумачення надзвичайно високий.

В організації нагадали, що Договір про заборону ядерної зброї забороняє державам розміщувати іноземну ядерну зброю на свій території.

Прийняту в 2017 році угоду наразі підписали 92 країни. Серед них немає Росії та Білорусі. Держави, які мають бази ядерної зброї США - Німеччина, Бельгія, Італія, Нідерланди та Туреччина - також не погодилися.

Водночас у Пентагоні повідомили, що США стежить за ситуацією. Там заявили, що немає причин змінювати власну політику щодо ядерної зброї, а також немає жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?