Німецькі страхові компанії не припиняють страхування пошкодженого Північного потоку
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецькі страхові компанії не припиняють страхування пошкодженого Північного потоку

Німецькі страхові компанії не припиняють страхування пошкодженого Північного потоку
Джерело:  online.ua

Великі страхові компанії Німеччини поновили страхування пошкодженого вибухами російського газогону "Північний потік", що суперечить офіційній позиції німецького уряду.

Джерело:  Reuters

Чому німецькі страховики продовжують страхувати Північний потік 

За інформацією видання із посиланням на власні джерела, всупереч офіційній позиції уряд Німеччини не став заперечувати проти поновлення страхування газогону "Північний потік-1".

У компаніях Munich Re, Allianz та в німецькому уряді відмовились коментувати ситуацію.

При цьому в мінекономіки Німеччини зазначили, що страхування не є частиною підтримки, яку уряд раніше надавав для підтримки обслуговування російського газогону.

Через "Газпром" Росія володіє контрольним пакетом акцій "Північного потоку-1", тоді як переважна більшість західних інвесторів списали свої частки.

Що відомо про страхування Північного потоку 

Деякі акціонери компанії-оператора Nord Stream з Німеччини закликають щонайменше зберегти газогон "Північний потік" на випадок покращення відносин з РФ.

Джерела видання повідомляють, що страховий поліс покриває завдані газогону збитки та видатки, пов'язані із зупинкою транзиту газу.

Наявність страховки також полегшила б будь-які ремонтні роботи, необхідні для відновлення постачання газу дном Балтійського моря до Європи.

Недивлячись на те, що ЄС не ввів заборони на поставки російського газу, європейські країни знайшли альтернативу російському блакитному паливу.

За словами представника мінекономіки Німеччини, у 2010 році федеральний уряд підтримав будівництво "Північного потоку-1" за допомогою експортних кредитних гарантій та окремої фінансової кредитної гарантії, додавши, що подальшої федеральної підтримки не було.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?