Німецький концерн Rheinmetall підтвердив можливість відправити десятки танків Leopard Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Німецький концерн Rheinmetall підтвердив можливість відправити десятки танків Leopard Україні

Німецький концерн Rheinmetall підтвердив можливість відправити  десятки танків Leopard Україні
Джерело:  online.ua

Представники німецького концерну Rheinmetall підтвердили, що за умови згоди уряду Німеччини можуть відправити Україні не менше 139 танків  Leopard та  Leopard 2.

Джерело:  RND

Що відомо про можливість відправки Україні танків Leopard

У нас є 22 машини типу Leopard 2A4, які ми могли б підготувати до експлуатації та відправити в Україну, - зазначив представник Rheinmetall.

За його словами, ремонт цих машин для відправки в Україну займе приблизно рік і вони зможуть бути відправлені наприкінці цього року, або на початку наступного.

Є ще 29 Leopard 2A4, які будуть готові до відправки вже у квітні-травні 2023 року. Ми могли б зробити доступними ще 88 танків Leopard 1. Ситуація є дуже нестабільною через політику безпеки, різні форми прямих або непрямих поставок і мінливі пріоритети замовлень. Тому важко, наприклад, назвати конкретні терміни поставок, - зазначив представник концерну.

Країни, які володіють танками Leopard і хочуть їх передати, повинні подати заявку до Федерального відомства економіки та експортного контролю. Рішення приймає Федеральна рада безпеки, до якої входять кілька федеральних міністрів. Засідання ради проходять в таємному режимі.

20 січня новий Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що у західних союзників немає одностайної думки в питанні поставки сучасних танків Україні. Він доручив провести аудит запасів Leopard 2 на випадок "позитивного рішення".

На початку року польський президент Анджей Дуда прибув в Україну і пообіцяв передати країні роту танків Leopard. У Польщі сказали, що відправлять танки в Україну, навіть якщо не отримають дозволу від влади ФРН.

У МЗС Німеччини сказали, що не перешкоджатимуть Польщі, проте ще не отримували від неї таке прохання.

Вчора Пісторіус сказав, що рішення щодо танків для України незабаром буде прийнято.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?