НКРЕКП назвала області з найсуттєвішим зростанням тарифів на воду
Категорія
Економіка
Дата публікації

НКРЕКП назвала області з найсуттєвішим зростанням тарифів на воду

НКРЕКП назвала області з найсуттєвішим зростанням тарифів на воду
Джерело:  online.ua

Вже в січні жителі фактично всіх куточків України оплачуватимуть користування водою за дещо підвищеними цінами. Зміну тарифних планів для майже пів сотні водоканалів схвалила Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Джерело: ухвала  НКРЕКП

Судячи з аналізу документу, найістотніші зміни цін на на воду у таких регіонах:

  • Запоріжжя — 54,63 грн/м³

  • Умань — 47,92 грн/м³

  • Бердянськ — 47,56 грн/м³

  • Одеса — 29,3 грн/м³

  • Дніпро — 26,13 грн/м³

  • Київ — 25,32 грн/м³ (у порівнянні з попередніми фіксованими тарифами, можна констатувати зростання ціни на 20%)

  • Львів — 21,57 грн/м³

Найнижчі тарифи на воду в Україні

Найнижчі в Україні тарифи на воду з 1 січня 2022 року будуть у Черкасах: 21,35 грн/м³ без ПДВ — 13,12 грн/м³ та 8,23 грн/м³ за водопостачання та водовідведення відповідно.

Тарифи на інші компослуги

Нещодавно “Нафтогаз України” попереджав про можливу зміну тарифу на газ для побутових споживачів постачальника “останньої надії” (ПОН). Йдеться насамперед про ти, які з тих чи інших причин не встигли укласти договір із постачальником до 1 грудня.

Наголошуємо, що ГК “Нафтогаз України” не встановлює ціну для клієнтів ПОН, вона розраховується щомісячно за спеціальною формулою, розробленою в межах Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника “останньої надії”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2021 року № 1102. Усього в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній. Порівняти їхні ціни та тарифні пропозиції можна на онлайн-ресурсах “ГазПравда” або “Газотека”, — йдеться в повідомленні.

Також нещодавно ми повідомляли, що ціни на газ у Європі неочікувано обвалилися аж на 40%. За словами експертів, головна причина — це вітер, який суттєво посилився останніми днями в Європі. Фахівці звертають увагу на те, що він підвищив вироблення вітряної генерації і за останні два дні обвалив ціни на газ на третину від історичного максимуму 21 грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?