Нормандська зустріч: стало відомо, чим можуть завершитися переговори
Категорія
Світ
Дата публікації

Нормандська зустріч: стало відомо, чим можуть завершитися переговори

Нормандська зустріч: стало відомо, чим можуть завершитися переговори
Джерело:  online.ua

Лідери країн "нормандського формату" можуть підписати спеціальний рамковий документ про політичне врегулювання на в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський Інтерфакс.

За словами джерела, йдеться про їхню зустріч 9 грудня.

"Підготовлено та погоджено проєкт документа, який може бути запропонований главам держав для підписання за підсумками саміту. Він має рамковий характер і містить перелік наступних кроків врегулювання під егідою "нормандського формату" у руслі Мінського комплексу заходів як основи мирного процесу", - пояснив інформатор.

Він додав, що основою для цього акту стане так звана "формула Штайнмаєра". Цей сценарій узгодили на рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську. Вона спрямована на організацію виборчого процесу в ОРДЛО та набуття чинності закону про особливий статус районів.

Втім, у документі немає конкретних кроків. Зокрема, Не йдеться про повернення контролю над кордоном українській владі.

Джерело підкреслило, що наразі вірогідність повноцінної зустрічі президентів України та РФ на тлі "нормандського саміту" дуже мала. Передбачається, що на переговорах не обговорюватимуть заміну мінських домовленостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді президента Володимира Зеленського пояснили, що не очікують проривів від проведення "нормандської зустрічі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?