Норвегію можуть призначити головою Арктичної ради замість РФ – Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Норвегію можуть призначити головою Арктичної ради замість РФ – Bloomberg

Норвегію можуть призначити головою Арктичної ради замість РФ – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Норвегія готується перейняти в Росії головування у Арктичній раді. Робота міжурядового органу була зупинена після початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

Джерело:  Bloomberg

Норвегія має очолити Арктичну раду 

Процес передачі керівних функцій Норвегії має відбутись під час online-засідання.

Усі вісім арктичних країн - Росія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Данія, Ісландія, США та Канада - повинні будуть узгодити повну підготовку до переходу головування.

Арктична рада є основним міжурядовим форумом для співробітництва з питань Арктики, включаючи зміну клімату, проблеми корінних народів та управління. У червні він заявив, що відновить роботу над проектами, в яких не брала участь Росія. Близько 70 проектів, що становлять приблизно половину роботи, затвердженої до лютого, знову запущено.

Перегони за вплив в Арктиці загострюються. Китай, який розглядає регіон як транспортний маршрут до Європи, є однією з 13 держав, які мають статус спостерігача у Раді. Минулого року він заявив, що не підтримає виключення Росії із Ради, заявивши, що для цього немає правового механізму, - зазначається у матеріалі видання.

Що відомо про головування Норвегії в Арктичній раді 

Зазначається, що під час головування Норвегії у міжурядовому органі країна серед пріоритетних будуть питання зміни климату, сталий економічний розвиток та турбота про жителів Арктичного регіону.

Зокрема, Норвегія хоче приділити увагу голосу та думці груп корінних народів регіону, а також залученню молоді до соціальних проектів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?