Нове родовище газу з мільярдними запасами відкрили в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Нове родовище газу з мільярдними запасами відкрили в Україні

Нове родовище газу з мільярдними запасами відкрили в Україні
Джерело:  online.ua

Нове родовище газу з мільярдними запасами відкрили в Україні. Родовище було відкрите свердловиною глибиною майже 4 тис м. 

Джерело: Нафтогаз України

"Укргазвидобування" відкрило нове родовище газу

Запаси відкритого родовища газу в країні можуть сягати мільярда кубометрів блакитного палива.

Нафтогазова ділянка вивчалася «з нуля», родовище на ній було відкрите свердловиною глибиною майже 4 тис м.

Перед бурінням фахівці провели 3D-сейсморозвідувальне дослідження. Отримана геологічна інформація свідчить, що запаси нового родовища можуть сягати 1 млрд кубометрів газу.

Це не перше відкриття нових вуглеводневих покладів за цей рік. Нарощуючи запаси ми створюємо перспективу для сталого зростання видобутку газу, – повідомив тимчасово виконуючий обовʼязки генерального директора АТ "Укргазвидобування" Олег Толмачев.

Чиновник додав, що "Укргазвидобування" продовжить програму геологічної розвідки на даному родовищі і планує тут буріння нових свердловин.

Запущено в роботу ще дві газові свердловини

АТ "Укргазвидобування", що є частиною Групи Нафтогаз, запустило в роботу дві високодебітні свердловини, які сумарно дають понад 430 тис. куб. м блакитного палива на добу.

Ми ввели в експлуатацію чергові свердловини з високими показниками, продовжуючи взятий курс на збільшення видобутку газу в країні. Застосування новітніх геологічних підходів, проектування розробки родовищ на пізній стадії, підвищення ефективності буріння і проведення складних операцій з інтенсифікації – це ті складові, завдяки яким нам вдається давати «друге життя» старим активам, – зауважив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?