Нові санкції від ЄС передбачають відключення РФ від SWIFT і покарання воєнних злочинців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нові санкції від ЄС передбачають відключення РФ від SWIFT і покарання воєнних злочинців

Нові санкції від ЄС передбачають відключення РФ від SWIFT і покарання воєнних злочинців
Джерело:  online.ua

Європейський союз анонсував шостий пакет санкцій проти РФ. Він включає повну заборону на імпорт російської нафти, покарання воєнних злочинців, відключення від SWIFT і заборону російської пропаганди.

Джерело: виступ Урсули фон дер Ляєн на пленарному засіданні Європейського Парламенту

ЄС оголосив шостий пакет санкцій проти РФ

Сьогодні ми представляємо наш шостий пакет санкцій. Перше - ми включаємо до переліку високопоставлених військових офіцерів та осіб, що скоїли воєнні злочини в Бучі, а також тих, хто винен у нелюдській облозі міста Маріуполь. Це ще один важливий сигнал для всіх кремлівських нападників. Ми знаємо, хто ви є. Ми притягнемо вас до відповідальності, вам цього не уникнути, - сказала президентка Єврокомісії.

Другим пунктом шостого санкційного пакету буде остаточне відключення від SWIFT одного із найбільших російських банків - Сбербанку, на який припадає близько 37 відсотків усього банківського сектору Росії.

ЄС відключає від системи SWIFT й інші великі російські банки, які мають системну важливість для російської фінансової системи та для здатності Путіна продовжувати свої руйнівні дії.

Такі заходи ЄС, за словами Урсули фон дер Ляєн, мають забезпечити повну ізоляцію російського фінансової сектору від глобальної фінансової системи.

Підвищенню ефективності таких заходів має ще один напрямок санкцій – заборона на надання європейськими установами будь-яких фінансових або консалтингових послуг для російських компаній.

Ми забороняємо діяльність на наших ефірних хвилях трьох великих російських мовників державній власності. Їм не буде дозволено поширювати свій контент у Європейському Союзі у будь-якому обсязі або формі, – через кабель, супутники або Інтернет, або через додатки смартфонів. Ми ідентифікували ці телевізійні канали як засоби для агресивного поширення путінської брехні та пропаганди. І ми не повинні надалі надавати їм сцену для розповсюдження цієї брехні, - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?