Новий глава МВС Монастирський планує "зникнути" і розділити відомство
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий глава МВС Монастирський планує "зникнути" і розділити відомство

Новий глава МВС Монастирський планує "зникнути" і розділити відомство
Джерело:  online.ua

Новий очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський вирішив зникнути з інформаційного поля на місяць - про це повідомив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Джерело: "Україна24"

Що відомо про плани нового очільника МВС Монастирського

"Він сьогодні (у п'ятницю – ред.) мені сказав, що він вирішив умовно на місяць зникнути з інфополя, для того, щоб, по-перше, провести аудит того, що є, і вийти через місяць з пресконференцією, де він розкаже, чим він буде займатися, коли він бачить втілення якихось програм, щоб ми його потім як парламент могли контролювати", - заявив народний обранець.

Політик також звернув увагу на те, що одним з головних завдань, що стоять перед Монастирським, є розділення Міністерства внутрішніх справ.

"У нас як у правлячої коаліції є план інституційний щодо отого, що такі великі міністерства треба розбивати на декілька інстанцій – Нацгвардія має бути роз'єднана з поліцією, і прикордонна служба також... Одне з таких головних завдань, які будуть стояти перед міністром – це зробити розділення цих частин", – каже Давид Арахамія.

Як стверджує народний обранець, Прикордонну службу "точно" заберуть з МВС, а щодо міграційної служби – "питання відкрите".

Політик також повідомив, що колишній глава МВС Арсен Аваков був проти такого розділення, і "ця дискусія тривала вже два роки".

Як уже згадувалося раніше, 13 липня очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву на звільнення з посади, яку він обіймав 7 років.

Зразу ж почали ширитися чутки, що новим главою відомства може стати секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Однак уже 16 липня український парламент призначив народного обранця від "Слуги народу" Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?