Новий інструмент: у Меркель підготували вкрай неприємний сюрприз для Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий інструмент: у Меркель підготували вкрай неприємний сюрприз для Путіна

Новий інструмент: у Меркель підготували вкрай неприємний сюрприз для Путіна
Джерело:  online.ua

14 липня представниця команди канцлерки ФРН Ангели Меркель, міністерка оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, під час виступу на засіданні комітету із закордонних справ і підкомітету з питань оборони та безпеки Європарламенту озвучила нову гучну заяву. Вона офіційно повідомила про те, що одним з найважливіших пріоритетів ФРН під час головування в Раді ЄС буде аналіз військових і гібридних загроз для блоку, зокрема з боку Росії. Чиновниця вкотре нагадала про те, що всередині Євросоюзу є дуже різне сприйняття як самої Росії, так і загроз, які вона створює. Міністерка вже встигла обговорити це питання з колегами з країн Північної Європи, Балтії та порушить його під час поїздки цього тижня до держав Вишеградської четвірки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Йтиметься про питання, як ми сприймаємо Росію не лише у світлі нового військового потенціалу, який вона розробляє, причому в області неконвенційних озброєнь, що вже є новим викликом для Європи та НАТО, але також і у питанні поведінки Росії", - наголосила Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Варто звернути увагу на те, що обговорюватимуть поведінку Кремля не лише в Лівії чи Сирії, але й в Україні, "де досі йдуть бої та де зберігається ситуація, що на території Європи вперше після Другої світової війни кордони змінили за допомогою військової сили". Згідно з останніми даними, в ЄС аналізуватимуть як звичайні та ядерні військові загрози, так і гібридні загрози. За словами представниці команди Меркель, аналіз здійснюватиме Розвідувальний і ситуаційний центр ЄС (EU INTCEN), держави-члени ЄС і їхні розвідки надаватимуть свої пропозиції та дані для аналізу.

Аннегрет Крамп-Карренбауер має надію, що аналіз загроз завершать до кінця головування Німеччини в Раді ЄС, тобто до кінця цього року. На основі спільного аналізу в об'єднанні вироблять "стратегічний компас".

"Це - новий інструмент, в якому окремі підходи, які ми вже маємо сьогодні, об'єднають в одну справжню стратегію", - попередила Кремль німецька міністерка оборони.

Також вона встигла прокоментувати переговори в "нормандському форматі".

"Це - складний процес. Він просувається повільніше та складніше, ніж ми собі уявляли. Але "нормандський формат" вже діє, і це формат, який може привести до розв'язання конфлікту", - підкреслила чиновниця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Меркель заявили, що рішення щодо конфлікту на Донбасі є передумовою для відновлення стратегічних відносин Євросоюзу з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?