Новий національний рекорд. У Києві з'явився унікальний прапор України
Категорія
Культура
Дата публікації

Новий національний рекорд. У Києві з'явився унікальний прапор України

Новий національний рекорд. У Києві з'явився унікальний прапор України
Джерело:  online.ua

У Києві, в парку Тараса Шевченка, встановили 10-метровий прапор України, на якому кожен міг залишити побажання українським військовим. Так, за неповний день українці залишили понад 800 підписів, встановивши новий національний рекорд.

Джерело: Роман Лелюк

Новий рекорд України

Як розповів директор Департаменту Роман Лелюк, загалом вдалося зібрати 818 побажань на 10-метровому прапорі для наших захисників та захисниць.

 І це лише за неповний день! Прапор із найщирішими словами вдячності від киян і гостей міста передамо до Київ Мілітарі Хаб. Щоб усі наші воїни бачили, наскільки ми їх цінуємо!”– зазначив він.

Під час встановлення рекорду представники Національного реєстру рекордів України засвідчили цікаву статистику. На синій частині прапора більше побажань писали чоловіки. На жовтій – жінки та діти.

Ми сьогодні маємо чудову номінацію, яка, мабуть, найбільше передає те, що кожен із нас відчуває – найбільша кількість добрих побажань на прапорі Захисникам та Захисницям нашої Батьківщини. Цей прапор об’єднує всі наші прагнення, всю нашу енергетику. Ми розраховували на те, що на прапорі вільного місця не буде, адже люди прагнули залишити те своє сокровенне, яке кожен зараз має. Коли читаєш ці написи, просто серце щемить. Прочитала: “Дякую за те, що я живу”, і хочу те саме сказати!, – зауважила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Українець запустить у космос ракету з прапором та картою України

Прапор нашої держави планують надіслати з пуском американської ракети Vulcan, яку перенесли з 2022 року на кінець 2023. Засновник компанії та уродженець Житомира Павло Танасюк заявив, що пластину з прапором запустять на Місяць «на знак поваги до України та її громадян».

Згідно з інформацією пресслужби, пластину з прапором та мапою України, яку планують приземлити на Місяць, виготовили на одному із заводів «Укроборонпрому», розташованому у Києві. Пластина виконана з алюмінію та вкрита шаром позолоти.

Читайте також:

  • На щит "Батьківщини-матері" підняли і встановили тризуб — фото

  • У США розгорнули найбільший у світі прапор України — відео

  • Співак Гаррі Стайлз підняв прапор України на концерті у Варшаві — відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?