На щит "Батьківщини-матері" підняли і встановили тризуб — фото
Категорія
Культура
Дата публікації

На щит "Батьківщини-матері" підняли і встановили тризуб — фото

На щит "Батьківщини-матері" підняли і встановили тризуб — фото
Джерело:  online.ua

Зранку 6 серпня на щит монумента "Батьківщини-матері" підняли і встановили тризуб. Остаточні роботи планують завершити до 23 серпня – Дня прапора України.

Джерело: Національний музей історії України у Другій світовій війні, Суспільне

Встановлення тризуба на "Батьківщині-матері"

Напередодні встановлення тризуба перенесли на ранок 6 серпня. Процесу дещо заважав сильний вітер.

Директор Парку Слави Юрій Савчук, де розташований монумент, повідомив, що тризуб доставили на територію парку до "Батьківщини-матері".

Верхолази готують мотузки для страховки, підготовлюємо все знизу, щоб був безпечний підйом. Вже на вихідний. Чекаємо вдалої погоди, - розповів монтажник Олександр.

Виконувач обов'язків міністра культури України Ростислав Карандєєв вчора сказав, що є низка факторів, що вплинула на роботу.

В першу чергу це погодні умови і умови безпеки. Але будемо сподіватися, за прогнозами, що не має бути кардинального погіршення погоди і будемо вірити, що все буде вчасно.

Нагадаємо, що 25 липня Мінкульт повідомив, що для тризуба "Батьківщини-Матері" використають тільки європейський метал, бо матеріал "Запоріжсталі" не відповідає технічним вимогам.

Також у міністерстві повідомили, що роботи виконувалися за допомогу благодійних організацій та спонсорів.

Зміна герба на монументі "Батьківщина-Мати"

21 липня 2022 року у додатку "Дія" пройшло голосування щодо герба СРСР на щиті Батьківщини-Матері у Києві. 85% людей проголосували за зміну герба на тризуб.

13 липня 2023 року Державна інспекція архітектури та містобудування дозволила замінити герб СРСР на щиті монумента "Батьківщина-Мати" на герб України.

4 серпня до "Батьківщини-матері" привезли готовий тризуб.

Монумент "Батьківщина-мати" був споруджений у 1981 році, є пам’яткою науки і техніки місцевого значення та вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі.

Читайте також:

  • З монументу Батьківщина-мати демонтували радянський герб — відео

  • Київський монумент Батьківщина-мати перейменують до Дня Незалежності України

  • Держінспекція дозволила замінити герб на щиті монумента "Батьківщина-Мати"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?