Новий представник України розповів, хто привів кума Путіна на переговори в Мінську
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий представник України розповів, хто привів кума Путіна на переговори в Мінську

Новий представник України розповів, хто привів кума Путіна на переговори в Мінську
Джерело:  online.ua

Поява Віктора Медведчука на переговорах у Мінську була ініційована Ангелою Меркель з подачі Володимира Путіна. Про це в ефірі «Радіо НВ» заявив новий представник України у Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Безсмертного, звинувачення на адресу колишнього президента в тому, що він зробив кума Путіна представником України на переговорах, трохи перекручені.

«Згадайте, як Медведчук з’являється в Мінському процесі. Ось зараз розповідають, що Порошенко такий сякий – та не Порошенко його назвав. Його прізвище першої назвала канцлер Ангела Меркель... Вона назвала під час відкритої зустрічі, що ця людина могла б бути (на переговорах) – де він взявся, його прізвище канцлер Меркель знала? Вона почула це прізвище від Путіна», – розповів Безсмертний.

Віктор Медведчук тривалий час був членом гуманітарної підгрупи на переговорах в Мінську і займався обміном полонених. Однак на початку грудня 2018 року стало відомо, що Медведчук вже кілька місяців не брав участі в роботі групи.

За словами екс-президента Петра Порошенка, призначення Медведчука в ТКГ було пов’язано з тим, що він «є каналом зв’язку з президентом Росії Володимиром Путіним і де-факто представляє його позицію». Його участь на переговорах була пов’язана виключно зі звільненням полонених.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, як Путін збирається залишитися при владі після 2024 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?