Новорічна ялинка у Києві. Коли та де її встановлять
Категорія
Культура
Дата публікації

Новорічна ялинка у Києві. Коли та де її встановлять

Віталій Кличко
Ялинка в Києві

Головну ялинку України за традицією встановлять у Києві на Софійській площі. Відкриття відбудеться 6 грудня, на День святого Миколая. 

Що відомо про головну ялинку України

Рішення про встановлення ялинки ухвалила Рада оборони столиці. Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не буде.

Монтажні роботи розпочнуться 3 грудня. Відкриття ялинки заплановано 6 грудня. Стоятиме вона до 10 січня 2024 року.

Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ «ГЛОБАЛ-ДЕКОР».

Кличко додав, якщо райдержадміністрації міста плануватимуть святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття.

Святкування Різдва у 2023 році

Нагадаємо, що 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшли на новоюліанський календар.

Таким чином на грудень припадає низка свят: День святого Миколая та День Збройних сил України — 6 грудня, День Сухопутних військ — 12 грудня, Різдво Христове — 25 грудня, Меланка, Щедрий вечір — 31 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?