NYT назвала найбільшого приватного постачальника зброї для України
Категорія
Україна
Дата публікації

NYT назвала найбільшого приватного постачальника зброї для України

NYT назвала найбільшого приватного постачальника зброї для України
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам-розслідувачам The New York Times, компанія, пов’язана з екснардепом Сергієм Пашинським, якого підозрювали в корупції, стала найбільшим приватним постачальником зброї Україні з початку війни.

Джерело:  The New York Times

Де українська влада шукала зброю на початку війни

Редакція видання розповідає, що у перші тижні війни, коли російські загарбники наступали на Київ, армія потребувала багато зброї, яка повинна була надійти вкрай швидко.

Тому Міністерство оборони України зробило відчайдушний телефонний дзвінок. На іншому кінці дроту був Сергій Пашинський, колишній депутат, який багато років контролював військові витрати. Зараз він живе у фактичному політичному вигнанні у своєму заміському маєтку, відсунутий на другий план президентом Володимиром Зеленським та його обіцянкою викорінити корупцію.

Журналісти звертають увагу на те, що Пашинський мав зв'язки зі збройовим бізнесом, а також чудово знав, як діяти в умовах війни, не боячись бюрократії. Він не проігнорував заклик офіційного Києва.

Скільки Пашинський уже встиг заробити

Як вдалося дізнатися розслідувачам, продажі компанії Ukrainian Armored Technology, яку пов'язують з Пашинським, сягнули протягом минулого року рекордних понад 350 мільйонів доларів, порівняно з $2,8 мільйона за рік до війни.

Що важливо розуміти, ця компанія займається саме перепродажем зброї.

Не можна також проігнорувати той факт, що розслідування вирішили провести на тлі запиту Білого дому на додаткове фінансування Україні.

Як стверджують журналісти, європейські та американські політики не хочу обговорювати пана Пашинського, побоюючись підіграти російському наративу про те, що український уряд безнадійно корумпований і має бути замінений.

У приватних розмовах вони кажуть, що поява таких фігур, як пан Пашинський, є однією з причин, чому американський і британський уряди купують боєприпаси для України, а не просто передають гроші.

Що цікаво, Пашинський продовжує заперечувати будь-яку зацікавленість у збройному бізнесі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?