ОАЕ вперше в історії дозволили іноземцям отримувати громадянство
Категорія
Світ
Дата публікації

ОАЕ вперше в історії дозволили іноземцям отримувати громадянство

ОАЕ вперше в історії дозволили іноземцям отримувати громадянство
Джерело:  online.ua

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів ухвалила чергове історичне рішення щодо пом'якшення жорсткого законодавства країни. Тепер там дозволили іноземцям отримувати громадянство ОАЕ, що раніше було неможливо - до сих пір громадянство могли отримати лише подружжя громадян Еміратів та їхні діти. Але і зараз стати громадянином ОАЕ зможе не кожен бажаючий. Претендувати на громадянство можуть тільки інвестори, лікарі, фахівці в певній галузі, винахідники, вчені, інтелектуали, художники, а також члени їх сімей, і то на певних умовах. Що потрібно для того, щоб отримати громадянство ОАЕ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне інформагентство ОАЕ WAM.

Надання громадянства іноземцям вже закріплено в законодавстві, куди було внесено зміни. Прем'єр-міністр ОАЕ шейх Мухаммед бен Рашид Аль Мактум вже прокоментував нові можливості для іноземців, зізнавшись, що в першу чергу їх затвердили заради інтересів Еміратів.

"Ми прийняли поправки до закону, які дозволяють надавати громадянство ОАЕ. Нова постанова направлена на залучення талановитих людей, які будуть сприяти нашому розвитку", - написав прем'єр-міністр ОАЕ в соцмережі.

Для отримання громадянства ОАЕ кожної категорії іноземців потрібно виконати кілька умов:

  • Інвестори повинні володіти на території ОАЕ нерухомістю або отримати один або кілька патентів, які будуть схвалені Міністерством економіки країни.

  • Лікарі, інженери та інші фахівці повинні працювати в унікальних наукових сферах або дисциплінах, в яких вкрай потребують ОАЕ, а також мати досвід роботи за фахом не менше десяти років.

  • Вчені повинні займатися активною дослідницькою діяльністю у вищому навчальному закладі, дослідницькому центрі або в приватному секторі. А крім того - мати не менше ніж десятирічний досвід роботи і престижні нагороди в області науки.

  • Представники творчих професій повинні бути лауреатами міжнародних премій в галузі культури і мистецтва.

Важливо відзначити, що іноземці самостійно не зможуть подаватися на громадянство ОАЕ - це рішення приймають члени королівських сімей або посадові особи країни. Схвалює надання громадянства еміратський кабінет міністрів. Якщо ж громадянство ОАЕ для іноземця схвалюють, то доведеться зачитати текст клятви і зобов'язатися дотримуватися місцевих законів, проте виходити з попереднього громадянства не обов'язково.

Як відомо, ОАЕ стала першою країною в Перській затоці, хто запустив процес надання громадянства іноземцям. Раніше подібне було можливо лише у виняткових випадках, оскільки громадяни країн Затоки отримують серйозні привілеї від держав.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОАЕ кардинально змінили жорсткі закони- дозволили пити алкоголь і заборонили вбивати жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?