Обама почав заперечувати збройне вторгнення Росії в Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Обама почав заперечувати збройне вторгнення Росії в Крим

Обама почав заперечувати збройне вторгнення Росії в Крим
Джерело:  online.ua

Колишній президент США Барак Обама раптово почав заперечувати збройне вторгнення Росії на територію Криму у 2014 році.

Джерело:  CNN

Обама заперечує збройне вторгнення Росії в Крим 

Є причина, чому не було збройного вторгнення в Крим. Тому що в Криму було багато російськомовних людей, і там існувала певна симпатія до поглядів, які представляла Росія. Навіть у Раді тоді були симпатики Росії. Політика в Україні була складнішою, - заявив Обама.

Так він спробував виправдати відсутність активної допомоги Україні з боку Заходу після того, як Росія розпочала своє вторгнення.

Колишній президент також додав, що Захід кинув виклик російському диктатору Володимиру Путіну за допомогою "тих інструментів, які були на той час з огляду на те, в якому стані перебувала Україна".

Колишній президент США також став на захист ексканцлера Німеччини Ангели Меркель, яку критикують за тісні стосунки із Росією.

І мені, і Меркель, якій я віддаю величезну шану, довелося залучити багатьох інших європейців, які тоді були в паніці, щоб запровадити санкції та не дати Путіну продовжити вторгнення на Донбасі і на решті території України. З огляду на те, на якому етапі тоді перебувала Україна і якими були настрої в Європі, ми утримали рубежі. А далі виникло відчуття української ідентичності, окреме від Росії, та рішучість України вигнати окупантів, - підкреслив Обама.

Реакція України 

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, наразі Обама займається виправданням злочинної анексії Росією українського Криму.

Він наголосив, що в такому разі не потрібно дивуватися, що сьогодні триває повномасштабна агресія росіян у Європі, яка забирає багато людських життів, міжнародного права не існує, а РФ використовує трибуни міжнародних інституцій для пропаганди війни.

Сучасний російський авторитарний (нацистський) режим є нахабним відображенням специфічної довоєнної "західної політики". Може, час почати визнавати критичні помилки, а не вигадувати нові виправдання? - підкреслив Подоляк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?